Στην αγκαλιά των ανατολικών πλαγιών του Ταϋγέτου βρίσκεται το γραφικό χωριό της Άρνας. Με υψόμετρο που κυμαίνεται από 700 έως 850 μέτρα, ο γραφικός παράδεισος αποτελεί το σπίτι περίπου 100 μόνιμων κατοίκων. Διαθέτει ένα τοπίο στολισμένο με καταπράσινες πεδιάδες, καρυδιές, καστανιές και σπάνια αρωματικά βότανα. Η Άρνα έχει ιστορική σημασία ως τόπος γέννησης του Γιώργακη Γιατράκου, μιας σημαντικής προσωπικότητας κατά τον Ελληνικό Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Ωστόσο, η κληρονομιά του είναι συνδεδεμένη με αντιπαραθέσεις λόγω των κατηγοριών που τον αφορούν για τη δολοφονία του Παναγιώτη Κρεββάτα, μιας αξιοσημείωτης προσωπικότητας από τη Μυστρά, το 1822.
Η Άρνα είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να βυθιστούν στη φύση. Υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών στενών σοκακιών, της περίπλοκης αρχιτεκτονικής των σπιτιών, της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου και των αναζωογονητικών πηγών της Αγίας Μαρίνας. Ο δήμος πήρε το όνομά του από τον ποταμό Σμίνο, που πηγάζει από αυτές τις πηγές. Η πλατεία του χωριού διαθέτει ένα εντυπωσιακό θέαμα - μια χιλιετούς ηλικίας πλατάνια που υψώνεται σε ένα εντυπωσιακό ύψος 20 μέτρων, πιστεύεται ότι είναι περίπου 2.200 ετών.
Ο Οθωμανικός αμυντικός πύργος Παπαδάκου, μια κατασκευή με ιστορική σημασία, μπορεί να βρεθεί στο "Άνω Προάστιο" της Άρνας. Το χωριό ήταν κάποτε μέρος της περιοχής που ήταν γνωστή ως Βαρδουνόχωρα. Τουρκάλβανοι και ντόπιοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν για να οχυρώσουν τα σύνορα με τη Μάνη κατά τη διάρκεια της Τουρκικής κατοχής από το 1715 έως το 1821. Αυτές οι κοινότητες ανήγειραν αμυντικούς πύργους, μια χειροπιαστή ένδειξη της εξουσίας τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Σαλήχ Ντερβούκος, ένας αξιοσημείωτος αγάς που κατείχε δύο πύργους. Αυτές οι κατασκευές πιθανώς προέκυψαν μετά την Επανάσταση του Ορλόφ, περίπου το 1780. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αυτοί οι πύργοι κατοικήθηκαν από Έλληνες υπό την ηγεσία της οικογένειας Γιατράκου. Σήμερα, ένας πύργος χρησιμεύει ως οικογενειακή κατοικία της οικογένειας Γιατράκου, ενώ δυστυχώς, ο πύργος Παπαδάκου παραμένει εγκαταλεμμένος. Ο πύργος Παπαδάκου, που έχει ύψος περίπου δέκα μέτρα, διαθέτει μια διώροφη σχεδίαση σχεδιασμένη να αντέχει σε έντονο χιονιά.
Το Φεστιβάλ Καστανιάς, μια τριήμερη εκδήλωση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου από το 2004, φιλοξενείται από την Άρνα. Η κεντρική πλατεία του χωριού μετατρέπεται σε έναν κόμβο καλλιτεχνικών παραστάσεων και μια υπαίθρια αγορά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν καστανιές μαγειρεμένες στο γιγαντιαίο τηγάνι της Ελλάδας, να δοκιμάσουν τοπικό τσίπουρο και να απολαύσουν τις εορταστικές μελωδίες. Το Φεστιβάλ Καστανιάς έχει αποκτήσει φήμη πέρα από τη Λακωνία, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.