Γύθειο

Η Χώρα των Θεών (Γαία Θεών)

Αφεθείτε στη μαγεία του Γυθείου, της Χώρας των Θεών, όπου ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας συναντά την νησιώτικη γαλήνη. Από την πρώτη στιγμή, το Γύθειο θα σας κατακλύσει με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τις πολυάριθμες επιλογές που προσφέρει.

Η ιστορία θέλει ότι εδώ έλαβε χώρα η μυθική αντιπαλότητα μεταξύ του Απόλλωνα και του Ηρακλή για τον τρίποδα των Δελφών. Αργότερα, η περιοχή πήρε το όνομά της από τους θεούς. Ως αρχαίο λιμάνι της Σπάρτης, το Γύθειο αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Σήμερα, τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης στην κορυφή του λόφου και το αρχαίο θέατρο αποτελούν μνημεία μιας ένδοξης ιστορίας.

Χτισμένο αμφιθεατρικά, το Γύθειο αγκαλιάζει τον κόλπο με νεοκλασικά κτίρια και γραφικά σοκάκια. Οι ψαρόβαρκες που δένουν στο λιμάνι δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, ιδανικό για χαλάρωση και απόλαυση της τοπικής κουζίνας.

Γύθειο: Ένας Παράδεισος για Όλες τις Αισθήσεις

Το Γύθειο είναι ένας προσεκτικά οργανωμένος τουριστικός προορισμός. Απολαύστε τη φιλοξενία των σύγχρονων ξενοδοχείων, των ανακαινισμένων καταλυμάτων, των οικονομικών hostels ή επιλέξτε το κάμπινγκ για μια πιο περιπετειώδη εμπειρία. Οι παραλίες της περιοχής, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευθεί με γαλανή σημαία, προσφέρουν καταφύγιο σε θαλάσσιες χελώνες Caretta-caretta. Οι παραλίες Σελινίτσα και Μαυροβούνι είναι ιδανικές για κολύμβηση και θαλάσσια σπορ, όπως το σερφ.

Στο νότιο άκρο του Γυθείου βρίσκεται το νησί Κρανάι. Ο ιστορικός Πύργος Τζαννετάκη, που στεγάζει ένα ενδιαφέρον εθνολογικό μουσείο, και ο μαρμάρινος οκταγωνικός φάρος του 1872 προσθέτουν στην ιστορική και φυσική ομορφιά της περιοχής.

Αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις της περιοχής, δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το λουπίνα και τα φρέσκα θαλασσινά. Το Γύθειο είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την ιστορία, τη φύση και τη γαστρονομία, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Περισσότερα
Λιγότερα

Χρήσιμες πληροφορίες

Κέντρο Υγείας 27330 22001
Αστυνομία 27330 29154
Τουριστική Αστυνομία 27330 22271
Λιμενικό 27330 22262
Δήμος 27330 22208, 27330 22210
Icons/Airplane

Πώς να φτάσετε στο Γύθειο

Icons/Bus

Δρομολόγια λεωφορείων στη Λακωνία

Icons/Map

Ανακαλύψτε περισσότερα αξιοθέατα

Επισκεφτήκατε το Γύθειο;
Πείτε μας για το ταξίδι σας.

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τον κόσμο!

Share