Μονεμβασιά

Το Απόρθητο Φρούριο

Η ιστορία της Μονεμβασιάς είναι πλούσια και συναρπαστική. Το φυσικό της φρούριο παραμένει ανέγγιχτο για χιλιάδες χρόνια, ποθητό από αυτοκράτορες, βασιλιάδες, κόμητες και σουλτάνους λόγω της στρατηγικής του θέσης και των εμπορικών του οφελών. Σήμερα, οι επισκέπτες μεταφέρονται πίσω στο χρόνο καθώς εισέρχονται στην μαγευτική καστροπολιτεία και εξερευνούν τις ποικίλες προελεύσεις και αρχιτεκτονική των κτιρίων γύρω τους. Με εκκλησίες, τζαμί και μια αρχαιολογική συλλογή για ανακάλυψη, δεν υπάρχει έλλειψη πολιτιστικών θησαυρών για να αποκαλυφθούν.

Και για όσους αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν, τα καλοδιατηρημένα ξενώνα και διαμερίσματα μέσα στα τείχη του κάστρου προσφέρουν την ευκαιρία να βυθιστείτε στην αύρα αυτού του θρυλικού βράχου. Στην κορυφή της περιπατητικής διαδρομής προς τα πάνω, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας σας περιμένει, ένα βυζαντινό μνημείο που στέκεται από τον 12ο αιώνα. Από αυτό το σημείο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα στο Μυρτώο Πέλαγος, νιώθοντας την δροσερή αύρα και μια αίσθηση πληρότητας.

Ενώ κάποιοι έχουν αποκαλέσει τη Μονεμβασιά "Μικρό Γιβραλτάρ" ή "Βενετία της Ανατολής", η μοναδική ομορφιά και το μυστήριο της προσελκύουν τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν. Γιατί να περιμένετε; Ελάτε και ζήστε τα θαύματα της Μονεμβασιάς.

Περισσότερα
Λιγότερα

Χρήσιμες πληροφορίες

Ιατρική βοήθεια 27320 61204
Αστυνομία 27320 61210
Λιμενικό 27320 61266
Δήμος 27323 60000
Icons/Airplane

Πώς να φτάσετε στη Μονεμβασιά

Icons/Bus

Δρομολόγια λεωφορείων στη Λακωνία

Icons/Map

Ανακαλύψτε περισσότερα αξιοθέατα

Αγκαλιάστε τη Μονεμβασιά.
Μοιραστείτε το ταξίδι σας.

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τον κόσμο!

Share